Refleksije na bazenu na plivanju, olimpijski Bet365 sport u australskoj krvi

Budući da je prisiljena gledati Olimpijske igre kroz objektiv stranog emitera, puno vam govori o vašem pristranosti, uvjerenjima i svjetonazoru. Poput mnogih Australaca, odrastao sam plivajući. Mogao sam plivati ​​prije nego što sam mogao hodati, što je bilo neophodno jer u to vrijeme Bet365 ograde nisu bile obavezne. Sjećanja na moje djetinjstvo osvajaju se s pogledom na plaže i dvorišne bazene, rođendane koji se slave s bazenima, a karneval kupanja je najbolji dan školske godine i ustajanje prerano u subotu ujutro za vremenska ispitivanja na lokalnom 50m bazenu. Često je bio hladan tijekom prvog ronjenja s blokova, ali napor je uvijek nagrađen kolačima kada su sve rase bile gotove. Plivanje vam uistinu čini gladnima. Apsolutno utrkivanje: može li Cameron McEvoy plivati ​​Bet365 siva pečat?Pročitajte više

Odmor je proveo klizajući niz dine i iskopao goleme pramenove pijeska koji su neizbježno uhvaćeni u prepone djevojčica. Ljeta su uvijek bila pokrivena prašinom pijeska koji je bio posve neobičan. Već u kolovozu bismo se ronili u naš bazen u dvorištu, međusobno kukati i uhvatili gležnjeve dok smo jurili nakon 20-centovog novčića koji je tata bacio. To je bio sport s više ženskih uloga od muškaraca. Kad je plivanje bilo vaš sport, jednostavno vam se nije dogodilo da su dječaci bili na bilo koji način bolji od djevojaka, ili nekako više atletski. Moja sestra i ja bi se natjecali u Bet365 našem bazenu; ona je uvijek bila australska prvakinja Commonwealth Igre, Tracey Wickham, a ja sam bio američki prvak Olimpijade, Janet Evans.Mogao bih oponašati poznati Evansov kap, čak i ako nikad ne bih mogao učiniti za mene što je učinio za nju – tjerati je na četiri olimpijske zlatne medalje i jednu srebrnu. Upoznao sam je kad se prijavila za plivanje na Sydney 2000 Games i voljela je tu priču. Najveći plivačica za ženske udaljenosti cijelo vrijeme cijenjen je što je imitirala 11-godišnja djevojčica s pjevanjem u malom bazenu u predgrađu Sydneya, Australija. Pitam se jesu li britanski ljudi koji nisu željeli gledati svaku plimu, završnicu i medalju u 2004. godini (pokrivenost je bila znatno poboljšana do 2008. i mogla sam gledati svaku divnu utrku) sjetite se Evansa 1988. godine , u dobi od samo 16 godina, osvojivši tri zlatne medalje i razbijanje svjetskog rekorda? Sigurno znaju ime Dawn Fraser (za njenu plivačku Bet365 snagu, a ne novije, podijeljene komentare o utrci)?Fraser je jedan od rijetkih sportaša koji su osvojili zlatnu medalju na istom natjecanju na tri olimpijske igre. Bila je kraljica slobodnog stila i vrhunska sportaša. Da nije bila zabranjena u sportu 10 godina nakon što je optužena za krađu olimpijske zastave na Tokijskim igrama 1964. godine, popularno australsko vjerovanje je da će četvrtu godinu osvojiti freestyle od 100 metara. Sjećaju li se ruske legende, Alexander Popov, neosporni kralj freestyle sprintinga? Jesu li ga vidjeli kako razbila bazen kako bi osvojio četiri zlatne medalje i pet Bet365 srebrnih između 1992. i 2000. godine? Došlo je vrijeme kada sam doista vjerovao da nitko nikada ne bi pobijedio Popova u muškom 50 metara slobodnom stilu. Ili bih ikada mogao voljeti čovjeka u stvarnom životu onoliko koliko sam ga voljela.

Znaju li da Ian Thorpe ima veličinu od 17 stopa?Ili da je on najuspješniji australski Olympian, pet zlatnih medalja, tri srebrne i jedna bronca, najbolji plivač svoje ere, a bio je inspiracija – službeno govoriti – “najveći olimpik svih vremena”, Michael Phelps?

Sigurno se sjećaju Phelpsa? Uz 22 medalja – 18 od njih zlato – osvojio je više olimpijskih medalja nego bilo koji drugi sportaš u povijesti Igara. Odlučio se postati “Tiger Woods plivanja”, a zatim postao Michael Phelps svijeta.Ne samo da je revolucionirao Bet365 sport samim time što je udario dupinima do novih granica, uveo je sport na glavnu struju u svojoj rodnoj Sjedinjenim Državama i kroz talent, ali i sam težak posao i odlučnost postao je međunarodni junak, inspiracija i

Mogu razumjeti da se možda ne sjećaju australskih ostalih senzacija kao što su Shane Gould, Murray Rose, Susie O’Neill, Kieran Perkins, Grant Hackett, Stephanie Rice ili vrijeme kada je Duncan Armstrong pobijedio zlato u Seoulu i njegov trener Laurie Lawrence izgubili su svoju orah uz bazen.David Squires na…Bogata povijest Australije na Olimpijskim igrama Pročitajte više Ali zasigurno se sjećaju Michaela Klima, na kraju bazena 2000. godine nakon što su Australci osvojili 4x100m muški freestyle relej, mahnito svirajući zračnu gitaru kao srednji prst pozdrav Gary Hallu, Jrr koji je ranije izjavio da će američki tim “razbiti Aussie poput gitare”? Amerikanci nikada prije Bet365 nisu izgubili taj događaj na Olimpijskim igrama, a Aussie su morali probiti svjetski rekord da ih pobijediti. Britanski prvak Swron Sharron Davies jednom je rekao da se australska masa “odigrala mentalno” na tom događaju. Pa, da, bili smo. No, nismo to radili toliko na istom događaju 12 godina kasnije u Londonu, kada Australija nije uspjela dobiti ni medalju, unatoč tome što je favorit i brojanje svijeta nositelj rekorda među svojim timom.I dok se ne pokušavamo sjetiti kad je svjetski prvak, James “The Missile” Magnussen, propustio zlatnu medalju u svom životinjskom događaju, 100 metara slobodno, za stotinu sekunde na istim Igrama, ta vrsta srčanog udara nije lako zaboraviti. Ali za svako razočaranje kao što je to, postoji još jedna priča o olimpijskoj slavi koja je najbolje zarobljena pričom o Ericu Moussambaniju na Sydney Gamesu. “Eric Eel” je bio iz Ekvatorijske Gvineje i nakon što su njegova dva natjecatelja lažno počeli, on je bio jedini plivač u 100 m freestyle topline. Bio sam u vodenom Bet365 centru koji je promatrao događaj, i bilo je jasno od prvog udarca da nije bio ozbiljan natjecatelj. No, kada se okrenuo na 50m, nije bilo jasno može li ga čak i napraviti na drugu stranu bazena.Sa 25 metara da ide, a izgledalo je kao da bi ga moralo spasiti, gomila je bila na nogama. Buka sa stalka bila je nevjerojatna jer smo svi htjeli da ostane na površini i završi utrku. Bio je to prvi put da je ikad vidio bazen od 50m, ali je završio utrku, a kasnije postao trener svojeg nacionalnog plivačkog tima. Činjenica da je on bio uopće bio je zbog zamjenskog znaka koji je dodijeljen zemljama u razvoju kako bi potaknuo sudjelovanje na Olimpijadi. Zar to nije dovoljan razlog da volite sport plivanja?

Onda, naravno, postoji nemogućnost zanemarivanja tijela plivača. To je sport koji zahtijeva milost pokreta s nevjerojatnom snagom i promatranje tijela klize kroz vodu u kratkom rasulu ekstremnih energija je poput promatranja umjetničkog djela, Bet365 klađenje podvodnog baleta.Zamislite sport koji je pun Rogera Federera – to je olimpijsko kupanje. Sada poznajem svijet, a možda čak i mnoge moje australske sunarodnjake, ne slažem se da plivanje nije najbolja olimpijska događajna traka, ali meditativno kretanje sljedećih crnih linija, koje se ljeti kruži gore i dolje u lokalnom bazenu, zadržat će me uvjereni da se s ovim pojmom nisam previše udaljio od kuće.